Etusivu           Kuka Raisa?           Kirjoituksia           Eduskuntavaalit 2015          

Olen porilainen punavihreä poliitikko,
ihmisistä innostunut insinööri, järjestötyön
monitoimija ja kansainvälinen
maailmanparantaja.

Kuka Raisa?

# Porin kaupunginvaltuutettu
# Porin kaupunginhallituksen jäsen
# Vasemmistoliiton puoluevaltuuston jäsen

Raisa

Ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin puolesta

Olen 40-vuotias porilainen kuntapoliitikko, projektipäällikkö, insinööri ja kansalaisvaikuttaja. Haluan elää sosiaalisesti ja ekologisesti oikeudenmukaisessa maailmassa, jossa olemme kaikki tasa-arvoisia varallisuuteen, sukupuoleen, seksuaalisuuteen, uskontoon, kieleen tai etnisyyteen katsomatta. Olen arvoliberaali feministi ja uskon pohjoismaiseen hyvinvointivaltioon, julkisiin palveluihin ja progressiiviseen verotukseen. Mielestäni talouden tulee palvella ihmistä, eikä päinvastoin.

Työskentelen maaseudun ja paikalliskehittämisen parissa Leader-ryhmässä. Aiempaa työkokemusta minulle on kertynyt muun muassa it-asiantuntijana, raksaduunarina ja yrittäjänä. Porin kunnallispolitiikassa toimin tällä hetkellä kaupunginvaltuustossa ja kaupunginhallituksessa.

Raisa

Olen toiminut Vasemmistoliiton eri luottamustehtävissä useita vuosia. Olen myös toiminut useissa kansalaisjärjestöissä sekä paikallisella että valtakunnallisella tasolla tavoitteena ekologisempi maailma, jossa taloutta ohjataan demokraattisesti ja jossa ihmisoikeudet kuuluvat kaikille.

Koulutukseltani olen insinööri (AMK, tietoliikennetekniikka & tekninen journalismi). Sen lisäksi olen opiskellut Tampereen teknillisen yliopiston Porin laitoksella tuotantotaloutta. Diplomi-insinöörin tutkinto on diplomityötä vaille valmis, mutta työelämän ja kunnallispolitiikan kiivas tahti jätti valmistumisen roikkumaan. Tekniikan lisäksi opintoja on kertynyt myös viestinnästä ja kehitysmaatutkimuksesta.

Asun Porin maaseudulla Ahlaisissa. Porin lisäksi olen nuoruus- ja aikuisiällä asunut Irlannissa, Saksassa ja Tansaniassa. Nykyään yhteisten asioiden hoitaminen mm. kunnallispolitiikassa ja puolueen järjestötoiminnassa vie niin paljon aikaa, että muut harrastukset ovat jääneet pitkälti loma-aikojen luksukseksi. Onneksi koira huolehtii päivittäisestä ulkoilusta ja liikunta muutenkin kuuluu osaksi arkeani. Olen myös ahkera kulttuurin kuluttaja, tykkään käydä keikoilla, näyttelyissä ja näytöksissä.

Vasemmisto

 

Vasemmistonaiset
 
Pelastetaan maailma pala kerrallaan.